Se alufólia, se folpack: itt a legjobb megoldás a sajt tárolására és a hosszabb ideig tartó frissesség megőrzésére!

A szakértők által ajánlott technikák révén a termék több napon át megőrzi frissességét, ízét és állagát, anélkül, hogy bármilyen minőségi romlás következne be.
Manapság a sajtkínálat árazása szinte aranyszínű, ezért mindannyian szeretnénk a lehető leghosszabb ideig megőrizni frissességét. Sajnos, hiába minden igyekezet, néhány napos tárolás után mégis csak megjelenik a kiszáradás vagy egy nem éppen kellemes szag. Ezért rendkívül fontos, hogy elsajátítsuk a sajttárolás hatékony fortélyait.
A sajt tárolásának és frissességének megőrzése nem igényel sem nagy kiadásokat, sem pedig bonyolult eljárásokat. Mindössze a megfelelő csomagolóanyag kiválasztása szükséges, ami nem alufólia, és nem folpack. A közhiedelemmel ellentétben ezek a megoldások nem ideálisak, mivel a sajt becsomagolva nem tudja megőrizni az optimális nedvességtartalmát, ami végül az állapotának romlásához vezethet.
Az alumíniumfólia képes megakadályozni a levegő bejutását, ugyanakkor túlzott nedvességet is megőriz, ami kedvez a penészgombák megjelenésének, és fémes ízjegyeket adhat a tejtermékeknek. Ezzel szemben a folpack légmentes környezetet biztosít, amely "megfojtja a sajtot", ennek következtében pedig az állaga ragacsossá válik, és nemkívánatos szagokat is fejleszthet.