Fedezd fel a házi grillcsirke tökéletes receptjét, amely garantáltan ropogós és omlós eredményt biztosít! Ezzel a különleges módszerrel nemcsak ízletes, hanem látványos fogást is varázsolhatsz az asztalra. A titok a megfelelő fűszerezésben és a sütési tec


A grillcsirke számomra igazi megmentő étel, szinte mindig bevethető. Amikor az időm szűkös vagy épp nincs kedvem a főzőcskéhez, gyakran választom, hogy rendeljek valahonnan, vagy a közeli hipermarket parkolójában található grillcsirkéshez ugrok be. Kováros uborkával vagy káposztasalátával tálalva bármikor üdítő választás lehet ebédre vagy vacsorára. Az igazat megvallva, a tökéletes grillcsirke titka számomra a ropogós bőr és a szaftos, omlós hús harmóniájában rejlik, amit eddig sajnos házilag nem tudtam teljes mértékben reprodukálni. Talán az air fryerben sült csirkeszárnyakkal sikerült a legjobban megközelítenem ezt az ideált.

A tökéletes grillcsirke receptjét azonban megosztotta velünk O. Horváth György, a Vidék íze receptújságban megjelenő Füstös konyha rovat házigazdája. Gyuri igazi tűzmester, legyen szó bográcsról, grillről, tárcsáról, nem ismer lehetetlent.

Mint minden receptnél, a házi grillcsirke készítésekor is van néhány alapszabály, amit be kell tartani ahhoz, hogy a világ legfinomabb csirkéjét süssük meg.

Fedezd fel, hogyan varázsolja el a Füstös konyha házigazdája a grillcsirkét!

A grillcsirke pácjának elkészítése során számos ízletes hozzávalót felhasználhatunk, hogy a hús igazán zamatos és aromás legyen. Alapként általában olívaolajat választunk, amely segít megőrizni a hús nedvességét. Ezen kívül a citromlé frissességet és savasságot ad, míg a fokhagyma és a hagyma intenzív ízvilágot kölcsönöz. Fűszerek terén a klasszikus só és bors mellett érdemes kísérletezni különféle fűszernövényekkel, mint például rozmaring, kakukkfű vagy oregánó. A paprika és a chili pehely pikantériát, a méz vagy barna cukor pedig édeskés árnyalatot hoz a pácba. A pácot érdemes előre elkészíteni, és legalább néhány órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk állni a csirkén, hogy az ízek jól átjárják a húst. Ezzel a módszerrel garantáltan ínycsiklandó grillcsirkét készíthetünk, ami a nyári estéken mindenki kedvence lesz!

Első lépésként a csirkét bepácoljuk. Ehhez a sót, a borsot, a köményt, a fokhagymaport, a majoránnát, a kakukkfüvet és a paprikát összekeverjük, majd alaposan bemasszírozzuk vele a csirke minden részét. Egy-két órát lefedve pácoljuk.

Tüzet rakunk, de nem a forgónyárs alá, hanem mögé helyezzük a fát és egy kis faszenet. Ezzel egyenletes, mérsékelt hőmérsékletet biztosítunk a csirke számára. Fontos, hogy elkerüljük a gyors sütést, amely megégetheti a külsejét, miközben a belseje nyers marad. Még egy kisebb csirke esetében is elég vastag a hús, különösen az összekötözött comboknál, és szeretnénk, ha a végeredmény tökéletesen átsült, ízletes és szaftos lenne.

Related posts