Koppány Levente és csapata izgalmas meglepetéssel készült J.Ló számára, amely bemutatja a kreativitásuk és a tehetségük legjavát.


A menüben friss alapanyagok, zöldségek, gyümölcsök, hal, és csirkehús szerepel.

A világsztár amerikai színész-énekesnő stábja fokozatosan, de annál alaposabban mérlegelte, ki készítheti az étkezéseket az amerikai turnécsapat számára Budapesten. Végül az esztergomi étterem mellett döntöttek, hiszen az előzetes tárgyalások során nagy reményeket fűztek ahhoz, hogy ők lesznek a kiválasztottak.

A Blikk csapata nemrégiben ellátogatott a Michelin-csillagos séfhez, aki több különleges fogással készült számunkra. Levente, a séf, saját kezűleg készítette el és tálalta az első fogást: füstölt tokhalat, amelyet póréhagymával, marokkói citrommal, savanyított medvehagymával, karalábéval és snidling olajjal ízesített pezsgőmártással tálalt. A konyhában igazi profinak számító, de a hétköznapokban szerény séf elmondta, hogy az étel elkészítése alapvetően 3-4 órát vesz igénybe.

A desszertek közül a Pavlova nevű fogást kóstolhattuk meg, ami rebarbarával és a népszerű olasz desszerttel, zabaionével készül. Lenyűgöző volt az ízek kavalkádja, de hogy valóban ezt választja-e Lopez, még nem tudni.

Nemrégiben megkezdődött a háttérmunkálatok és információcserék dinamikus folyamata – árulta el Koppány Levente, miközben a konyhában folyamatosan pezsgő élet zajlott. – Jelen állás szerint a rendezvény napján fogjuk lebonyolítani a cateringet, a reggelitől egészen a vacsoráig. A helyszín még a szervezés fázisában van, de az már biztos, hogy az egész csapatunk Budapestre költözik. Korábban is főztünk már a fővárosban, sőt, én még Szaúd-Arábiában is tevékenykedtem, így ezen nem múlik semmi. Azt is megtudtuk, hogy az amerikai csapat tagjai különösen figyelnek az egészséges táplálkozásra, így az étkezésekben bőségesen szerepelnek nyers zöldségek, gyümölcsök, hal és csirkehús. A későbbiekben fog kiderülni, pontosan milyen ételek kerülnek az asztalra, de egy dolog már biztos: nagy létszámra, körülbelül 80-90 főre kell készülni. Néhányan allergiásak bizonyos ételekre, de ezek az információk nem nyilvánosak...

Az alapanyagok beszerzése elsőre talán bonyolultnak tűnik, de az esztergomi étterem számára már megvannak a stabil alapkövei.

- Van egy saját kertünk a közelben, ahol zöldségeket és gyümölcsöket termesztünk. A magyar partnereink mellett a francia piacról szerzünk be árukat, és az is előfordul, hogy Japánból kell rendelnünk valamit, de az is két nap alatt ideér. Szeretünk klasszikusokhoz nyúlni, de igyekszünk egy kis csavart bele varázsolni mindig - mosolyodott el a séf.

Levente a két fogás feltálalása közben elmondta, gyerekkorától kezdve szerette a konyhában tölteni az idejét, az édesanyjával, a nagymamájával és a dédmamájával is, aztán úgy alakult, hogy ebbe az irányba tudta terelni a pályafutását is.

Koppány Levente így fogalmazott: „Nem állítom, hogy életem álma volt világsztároknak főzni, de ezt a lehetőséget hatalmas lehetőségnek tartjuk. Ha sikerül kiemelkedően teljesítenünk, biztos vagyok benne, hogy a jövőben is érkeznek majd hozzánk hasonló ajánlatok. Protokoll és presztízs szempontjából rendkívül jelentős, hogy egy világszerte ismert énekesnőnek készíthetünk ételt, de számunkra minden vendég ugyanolyan fontos. Célunk, hogy mindenkinek a legmagasabb színvonalat tudjuk biztosítani.”

Related posts