Fagyi frissességű jeges málnás matcha latte Képzeld el, ahogy a nap sugarai simogatják az arcodat, miközben egy hűsítő, zöld csoda csúszik le a torkodon. Ez a jeges málnás matcha latte nem csupán egy ital, hanem egy igazi ízbomba, amely a friss málna éde


A málnás matcha latte egy igazi ízélmény, amelyben a japán zöld tea karakteres fanyarsága és a málna friss, gyümölcsös savanykássága találkozik. Ez a különleges ital nemcsak esztétikailag lenyűgöző, hanem ízjegyei is harmonikusan kiegészítik egymást. Ha valami újdonságra vágysz a kávé helyett, ez a csodás latte biztosan gyorsan a kedvenced lesz!

Elkészítéséhez először a matchaport egy bambusz habverővel elkeverjük a 70-80 fokosra melegített vízzel. (Ha nincs bambusz habverőd, nyugodtan használhatsz sima habverőt is.) A málnasziruphoz a fagyasztott málnát megolvasztjuk, elkeverjük a mézzel, villával pépesre törjük, majd átnyomjuk egy szűrőn, hogy ne kerüljenek bele a magok.

Kezdjük is el az elkészítést: egy pohárba tegyünk 1-2 evőkanál málnaszirupot, majd töltsük meg jéggel. Ezután öntsük rá 200 ml zabitallal, és a tetejére kanalazzuk a matcha felét. Ismételjük meg ezt a lépést a másik pohárral is, és már élvezhetjük is a frissítő jeges málnás matcha italunkat! Koccintsunk egy jólesőt!

Related posts