Íme a tökéletes tükörtojás titka: mindössze egy hozzávalót kell kicserélned ahhoz, hogy igazán különlegessé tedd!


Habár az egyik legegyszerűbben elkészíthető ételek egyike a tükörtojás, de mint bármit a világon, ezt sem lehetetlen elrontani. Ha csökkenteni szeretnénk ennek az egyébként sem túl magas kockázatát, egy brit szakács tanácsait követve biztosan olyan étel kerülhet a tányérunkra, amit élvezettel fogunk fogyasztani - írja a Daily Express.

A tükörtojás elkészítése során választhatunk olajat vagy vajat, de mindkét opciónál fennáll a kockázata, hogy a végeredmény vagy gumis, vagy éppen ellenkezőleg, zsiradékban úszik. Kaitlin, a Modern Vintage Cooking szakácsa és alapítója, megosztotta titkát: ő inkább egy kevés vizet önt a serpenyőbe, így elkerülheti a nem kívánt textúrákat, és egy ízletes, tökéletes tojást varázsolhat az asztalra.

Felfedeztem, hogy van egy másik módszer is. Úgy hívják, hogy "gőzben sütés". Mindenféle étellel meg lehet csinálni, de én a tükörtojáshoz szeretem használni. Ez egyfajta keveréke a buggyantásnak - amit szintén szeretek, de egy kicsit macerás - és a sütésnek

- osztja meg Kaitlin.

A cikk szerint ez kicsit bizarrul hangozhat, ám így elkerülhetjük a tojások túlsütését, és azt, hogy olajos, odaégett végeredményt kapjunk. Sokan annak érdekében, hogy mindkét oldal alaposan átsüljön, megfordítják a tojásokat, ám létezik egy ennél hatékonyabb megoldás is. A serpenyőben lévő víz gőzt képez, ami alulról és felülről is elvégzi a dolgát. A gőzben sütés egy igazán egyszerű főzési technika, és ha egyszer elsajátítja valaki, mindig tökéletesen főtt tojást készíthet kevesebb mint öt perc alatt, különösebb erőfeszítés nélkül - mutatjuk is, hogyan!

A sütéshez elengedhetetlen, hogy beszerezzünk néhány tojást, egy kis vizet, egy fedővel ellátott serpenyőt, és persze egy főzősprayt is. Ha pedig igazán merésznek érezzük magunkat, akár kávéfőzőt is bevethetünk a feladat elvégzésére – bár a Lifehacker szakértőinek eddigi próbálkozásai nem éppen bizonyultak sikeresnek e téren.

Related posts