A pékmester titkos módszerével mindössze 30 másodperc alatt felélesztheted a kenyeret, és olyan ízletesen ropogós lesz, mintha most került volna ki a sütőből.


Nem szükséges sem sütő, sem kenyérpirító ahhoz, hogy a fagyasztott kenyeret átmelegítsd, ha ezt az egyszerű trükköt használod.

A fagyasztott kenyér rengeteg pozitív tulajdonsággal bír, ám ahhoz, hogy megőrizzük ízét és állagát, fontos, hogy megfelelő módon olvasszuk ki. A helyes kiolvasztási technika kulcsfontosságú ahhoz, hogy a végeredmény ne szenvedjen csorbát.

Manapság egyre népszerűbbé vált a kenyér fagyasztása. Az utóbbi időben számos táplálkozási szakértő osztotta meg véleményét arról, hogy milyen jótékony hatásai lehetnek ennek a módszernek, különösen a bélflóra szempontjából. Egyes kutatások azt is sugallják, hogy a fagyasztott kenyér kevesebb kalóriát jelenthet, mivel a glikémiás indexe csökken. Akár az egészségügyi előnyök, akár a praktikus szempontok miatt döntünk a fagyasztás mellett, fontos, hogy a kenyér kiolvasztása megfelelő módon történjen, hogy megőrizzük ízét és tápértékét.

A kenyér felolvasztásának módja nagymértékben a kenyér típusától függ. Ha például ropogósabb kenyérszeletekről van szó, nyugodtan használhatjuk a kenyérpirítót, ami gyorsan visszaadja a friss pékáru ízét és állagát. Viszont, ha puhább kenyérrel állunk szemben, érdemesebb a mikrohullámú sütő kiolvasztás funkcióját alkalmazni, hogy megőrizzük annak lágy textúráját.

Mit tegyünk akkor, elfelejtettük előre kivenni a kenyerünket a fagyasztóból? Vagy mi legyen a módszer, ha esetleg rusztikus típusú a kenyerünk, és nem akarjuk, hogy elveszítse a kívül ropogós, belül puha tapintását?

Peter Reinhart, az elismert amerikai pékmester, egy kiváló technikát oszt meg:

Tekerjük be a kenyeret forró vízzel megnedvesített konyharuhába, és süssük 200°C-on 5-10-30 percig, a darab méretétől függően.

Természetesen! Kérlek, oszd meg velem a szöveget, amit szeretnél egyedivé tenni, és én segítek átfogalmazni vagy módosítani!

Valószínűleg szükség lesz a sütési teljesítmény vagy az idő módosítására, attól függően, hogy mekkora a kenyér, illetve milyen összetevőkből készült.

A titok nyitja abban áll, hogy a kendő képes magába szívni a fagyasztott kenyér nedvességét, így az olyan frissnek tűnik, mintha éppen most készült volna el. A kenyér minősége kulcsfontosságú: minél jobb, annál tökéletesebb lesz a végeredmény.

Related posts